A început demolarea stadionului Carpați din Brașov. În loc, se va construi o arenă modernă

Compania SC Atlant Building SRL a început demolarea stadionului Carpați din Brașov iar termenul de finalizare este data de 11 iunie.
Potrivit primarului Brașovului, George Scripcaru, în locul acestui stadion  (care cuprindea două terenuri de fotbal, dintre care unul numai pentru antrenamente), construit în anii ‘60,  se va amenaja o bază sportivă care cuprinde un teren de fotbal cu suprafață de joc artificială  (printr-un proiect derulat în parteneriat cu Federația Română de Fotbal)pistă de alergare omologată cu 8 culoare, tribună cu 500 de locuri și o sală de sport în care se vor putea desfășura competiții oficiale. Valoarea acestei investiții este de 34.322.401  lei TVA inclus, din care aproximativ 100.000 de euro reprezintă valoarea suprafeței de joc artificiale pentru terenul de fotbal, care este asigurată de către FRF, scrie bzb.ro
Terenul va avea o tribună cu tribună de 500 de locuri, dar și instalație de nocturnă (asigurată cu ajutorul a 4 stâlpi cu înălțime de 30 m), aceasta fiind o cerință stabilită de Federația Europeană de Fotbal.

 În jurul terenului de fotbal va fi amenajată o pistă de atletism de tartan cu 8 culoare, fiecare cu o dimensiune de un metru, și o lungime de 400 metri (la exterior) și de 450 de metri (la interior), care poate fi omologată pentru organizarea unor concursuri de atletism. Conform normativelor, pistele pentru alergare de viteză trebuie să aibă 100 m lungime, respectiv 110 m la garduri.

În ceea ce privește sala de sport, aceasta va fi omologabilă pentru competiții de handbal, volei, baschet de ligă națională. Sala de sport va fi compusă din două corpuri de clădire alipite structural, hala sălii de sport cu o suprafață de joc de 20×44 metri, cu pardoseală de lemn, și corpul anexă, realizat pe lungimea sălii.

Sala de sport este prevăzută cu 184 de locuri, din care 138 de pentru public, 6 pentru oficiali, 28 pentru jucători și 12 pentru rezerve și antrenori. La acestea se adaugă un vestiar pentru antrenori și un depozit de materiale sportive.

La etajul sălii de sport vor fi amenajate o sală de mese, două grupuri sanitare, 4 birouri și o magazie, mai scrie bzb.ro.