Nordis Group obține pre-certificarea GREEN Homes pentru Nordis Mamaia

Nordis Group, dezvoltator imobiliar specializat în construcția de imobile de lux, a obținut pre-certificarea GREEN Homes pentru proiectul Nordis Mamaia 5*****, ansamblu mixt, format din hotel de 5 stele și apartamente rezidențiale, în zona de Nord a stațiunii Mamaia. Certificarea GREEN Homes, oferită de Romania Green Building Council, atestă implementarea unor măsuri și soluții sustenabile și atingerea unui nivel de sustenabilitate superior.

 

Astfel, Nordis Mamaia 5***** a obținut pre-certificarea GREEN Homes prin asumarea și întrunirea criteriilor și obiectivelor de performanță energetică și responsabilitatea față de mediu, aferente acestei etape. Unul din cele mai importante aspecte se referă la faptul că prin alegerea locului unde este construit ansamblul Nordis Mamaia 5***** este revitalizat un teren industrial dezafectat și are astfel un impact pozitiv asupra întregii comunități.

 

Designul abordat pentru construcție și tipul de materiale selectate țin cont de cele mai înalte norme de calitate pentru o clădire verde. De aceea, Nordis Mamaia 5***** folosește designul biofilic, care aduce natura în interiorul spațiului locuit, prin plante și vegetație diversă, oferind locuitorilor confortul creat de natură și de spațiile verzi.

 

În ceea ce privește transportul alternativ, proiectul este prevăzut cu stații pentru încărcarea mașinilor electrice și alte măsuri pentru încurajarea soluțiilor de mobilitate sustenabilă. Materialele şi finisajele au conţinut redus de compuşi organici volatili toxici, pentru o calitate superioară a mediului interior şi impact pozitiv asupra sănătăţii locuitorilor. Construcția beneficiază și de unități sanitare cu consum redus de apă, irigații eficiente și spații verzi cu plante ușor adaptabile și mentenanță redusă.

 

Clădirea are eficiență energetică superioară, ceea ce pe termen lung se traduce în consum și facturi reduse. În construcția Nordis Mamaia 5***** au fost prevăzute soluții pe bază de LED în toate spațiile de tip recepție, holuri de etaj, zonă comercială, SPA, în exterior, dar și în interiorul camerelor din fiecare clădire, echipamente eficiente și un sistem de termoizolare performant. Pentru a diminua efectul de insulă de căldură urbană, care accentuează canicula și valurile de căldură din spațiile locuite, vor fi instalate terase înierbate și acoperiș verde.

 

„Suntem încântați că am obținut pre-certificarea GREEN Homes pentru Nordis Mamaia 5*****. Este unul dintre cele mai importante proiecte ale noastre și ne dorim să oferim servicii de cea mai înaltă calitate și, în egală măsură, să avem grijă, în cel mai bun mod posibil, de natură și de mediul înconjurător. Suntem atenți cu fiecare proiect al nostru pentru că știm cât de important este să protejăm resursele pe care le avem. Construcțiile din portofoliul Nordis Group pun pe piața locală clădiri de o calitate excepțională, iar încrederea acordată de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi ne onorează”, a declarat Emanuel Postoacă, președinte Nordis Group.

 

„Apreciem determinarea și implicarea Nordis Group în creșterea standardului pentru dezvoltarea de proiecte performante și sustenabile. Salutăm angajamentul de a certifica întregul portofoliu, ceea ce presupune o creștere semnificativă a numărului de clădiri prietenoase cu mediul înconjurător și mai sănătoase pentru ocupanți. Sistemul de certificare GREEN Homes este cel mai robust de acest tip aplicabil clădirilor rezidențiale, cu recunoaștere a efortului de a construi sustenabil, la nivel național și european”, a declarat Steven Borncamp, membru fondator Romania Green Building Council.

 

Lucrările pentru ansamblul Nordis Mamaia 5***** vor fi finalizate în 2021, iar construcția va avea 730 de camere de hotel și 290 de apartamente, cu o suprafață totală de 80.000 de metri pătrați. Investiția se ridică la 70 de milioane de euro.  

 

Certificarea GREEN Homes – crește numărul clădirilor verzi din România

 

Sistemul de certificare GREEN Homes este recunoscut internațional și se află în proces de implementare în alte 12 țări, prin programul „SMARTER Finance for Families”. Green Homes încurajează construirea de locuințe de calitate mai bună, mai sănătoase și cu beneficii financiare pentru ocupanți. „Green Homes” a fost creat pentru a combate provocările de ordin social, economic și de mediu, cu care România se confruntă, precum defrișatul ilegal, utilizarea excesivă a resurselor naturale finite, folosirea de materiale toxice, practici deficitare de gestionare a deșeurilor generate atât în etapa de șantier, cât și a operării clădirilor.

 

Scopul GREEN Homes este sprijinirea creării de locuinţe verzi printr-un program de certificare credibil, eficient din punct de vedere al costului. Acesta reprezintă o oportunitate pentru investitori și dezvoltatori de a-și diferenţia proiectele prin calitatea și performanţa de mediu a acestora, aducând în același timp beneficii financiare și de grijă față de mediu pentru clienţii.