Patinoarul de la Gheorgheni va fi consolidat, modernizat și extins

Ministerul Dezvoltării a anunțat că  s-a semnat contractul de finanțare pentru consolidarea, modernizarea, extinderea și dotarea patinoarului artificial din str. Stadionului, nr. 11, municipiul Gheorgheni (jud. Harghita).

Necesitatea reabilitării acestui obiectiv este dată, în principal, de importanţa continuării tradiţiei hocheiului în regiune, întrucât, încă din anul 1949, în Gheorgheni se practică hocheiul instituționalizat (aprox. 200 de copii sunt jucători activi și în momentul de față).

Principalele categorii de lucrări care urmează a fi efectuate vizează: schimbarea acoperişului, extinderea tribunei, a spaţiilor tehnice şi a anexelor, realizarea căilor de evacuare necesare şi a unei parcări, construirea unui corp nou pentru antrenamente/sală de forță/sală de gimnastică, construirea unui bazin de antrenament/recuperare.

Patinoarul artificial a fost construit în perioada 1977-1982, până în prezent nefiind realizate reparații capitale la clădire. În aceste condiţii, patinoarul nu mai corespunde standardelor internaționale şi nu permite organizarea unor competiții la acest nivel, ceea ce conduce la degradarea vieții sportive din zonă.

Valoarea totală a contractului este de 37.554.677,72 lei (cu TVA, taxe și cote), iar finanțarea se va realiza, în condițiile legii, de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei și de către beneficiar (UAT municipiul Gheorgheni), din fonduri alocate anual cu această destinaţie, conform Legii Bugetului de Stat, respectiv din alte surse legal constituite.

Durata contractului este de 29 luni, dintre care 5 luni pentru proiectare și 24 luni pentru execuția efectivă a lucrărilor.

Până în prezent, CNI a finalizat alte 3 patinoare artificiale (la Brașov – jud. Braşov, Cârţa – jud. Harghita şi Târgu Secuiesc – jud. Covasna), în valoare totală de 76,88 milioane de lei.