S-a lansat licitația pentru construcția drumului alternativă la DN1

Compania Națională de Investiții a lansat licitația pentru realizarea studiului de fezabilitate la drumul Câmpina – Valea Doftanei – Săcele, care se dorește o alternativă la DN1. Marți, 19 mai, se vor deschide ofertele depuse, iar după desemnarea câștigătorului și trecerea termenului de contestații, studiul va trebui realizat în patru luni, scrie Româniatv.net.

Este vorba de DJ 102I, care are o lungime de 60km, de la Câmpina până la intersecția cu DN1A la Săcele. Acum, porțiunea dintre Câmpina și Valea Doftanei a fost asfaltată de Consiliul Județean Prahova, în mai multe rânduri, pe diferite segmente. Pentru alți 2,5km, din nordul comunei Valea Doftanei, s-a finalizat în toamna anului trecut o licitație organizată tot de Consiliul Județean Prahova.

Practic, mai sunt de acoperit aproximativ 25km, dintre care 11km pe teritoriul administrativ al județului Prahova, de la ieșirea din comuna Valea Doftanei până la limita cu județul Brașov, prin Pasul Predeluș. Conform caietului de sarcini pentru realizarea studiului de fezabilitate, drumul care va fi amenajat și modernizat între Valea Doftanei și Săcele va avea două benzi, câte una pentru fiecare sens, și o lățime de opt metri.