CNAIR va termina construcția nodului rutier de la Chețani

CNAIR va construi în regie proprie nodul rutier de la Cheţani, de pe lotul de autostradă Iernut-Cheţani. Acest segment de autostradă din județul Mureș este foarte avansat și lucrările vor fi terminate în luna august, dar deschiderea circulației este condiționată de finalizarea descărcării de la Cheţani, care face parte din următorul lot de autostradă spre Câmpia Turzii, unde lucrările sunt foarte întârziate.

Mai exact, se vor lucra la realizarea acestui nod rutier angajații de la Direcțiile Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj și Brașov. Inițial acest nod rutier ar fi trebuit realizat de o asociere condusă de românii de la Straco, care lucrează și la cei circa 16 kilometri de autostradă dintre Chețani și Târgu Mureș. Slaba mobilizare a constructorului român i-a convins pe șefii de la Drumuri să scoată din contractul cu ei nodul rutier de la Chețani și să-l construiască în regie proprie, scrie G4Media.

Italienii de la Astaldi vor termina în această vară cei 18 kilometri de autostradă dintre Iernut și Chețani, parte din Autostrada Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii, în condițiile în care au gata peste 88% din lucrare.

Dar fără ca nodul rutier de la Chețani să fie gata, traficul nu putea fi deschis. Nodul ține de tronsonul alăturat, la care lucrează de mai bine de 4 ani o asociere condusă de firma românească Straco, aflată în insolvență.

Stadiul fizic al lotului construit de români e abia la 31%. Tocmai de aceea șefii de la CNAIR au decis scoaterea nodului de la Chețani din contractul cu Straco și finalizarea lucrărilor acolo în regie proprie. „Straco va finaliza doar cele două structuri de pasaje mici de pe bretele”, au declarat sursele G4Media.