Se dau bani pentru modernizarea sistemelor centralizate de încălzire din nouă orașe

Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, a aprobat ordinul privind repartizarea sumei de 112,5 milioane lei pentru cofinanţarea lucrărilor de investiţii în modernizarea, reabilitarea şi retehnologizarea sistemelor de alimentare centralizată cu energie termică din 9 localități.

Astfel, vor fi cofinanţate lucrările de investiţii efectuate de municipiile Bacău, Brad, Braşov, Giurgiu, Iaşi, Motru, Oradea, Sibiu şi Tulcea.

Potrivit ordinului, vor fi încheiate contractate de finanţare pentru alocarea, din bugetul MLPDA, a sumei de 75,3 milioane lei pentru anul 2020 şi a sumei de 37,2 milioane lei, programată pentru anul 2021.

“Am semnat ordinul cu încrederea că cetăţenii vor beneficia încă din iarna următoare de servicii de termoficare de bună calitate, căldură în case și fără a aștepta minute bune să se încălzească apa la robinet. Sistemul centralizat de încălzire trebuie să ofere servicii de calitate în raport cu prețul plătit de cetățeni. Prin încheierea acestor contracte, la nivel local, Programul Termoficare va ajuta și la relansarea economică, asigurând, astfel, locuri de muncă pentru firmele care vor efectua lucrările de înlocuire a rețelelor vechi,” a precizat ministrul Ion Ştefan.