A început construcția sălii polivalente din complexul Wonderland – Unirea

Lucrările de construcție a Sălii Polivalente din complexul Wonderland – Unirea, care va avea o capacitate de 2.675 de locuri, au început, conform Timp Online. Proiectul se derulează prin Compania Națională de Investiții.

”S-a dat start construirii Sălii Polivalente din Unirea, proiectul care va dezvolta sportul bistrițean, oferind locul propice pentru performanță! Vom avea un centru al sportului județean, cu: o sală polivalentă de 7.350 mp; 2.675 locuri în sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri); pentru concerte: 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren); 475 locuri de parcare auto și 10 locuri de parcare autocare; suprafața întregului complex va fi de 30.166 mp (3 hectare)”, a declarat președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan.

”În martie anul trecut, la nici o lună după preluarea mandatului de ministru, aveam primele discuții cu Radu Moldovan despre proiectul Sălii Polivalente din Bistrița. Deja în mai am aprobat investiția, iar în octombrie semnam contractul de execuție. Deși unii spuneau că sunt doar niște desene, azi se lucrează la ceea ce va fi una dintre cele mai frumoase săli din țară. Până la urmă, asta contează mereu, ceea ce se construiește, nu vorbele”, a spus deputatul Daniel Suciu, fost vicepremier și ministru al Dezvoltării Regionale.

În 2019, la Bistrița s-a semnat contractul de proiectare și execuție pentru Complexul Sportiv din Wonderland – Unirea (sală polivalentă, pistă de atletism, terenuri de sport), valoarea totală a investiției fiind de 96 milioane lei (20 de milioane euro), bani de la Guvern. Pentru realizarea proiectării și a lucrărilor a fost declarată câștigătoare asocierea de firme Frasinul – Erbașu – Dico – Țigănaș. Proiectul este derulat de Ministerul Dezvoltării prin Compania Națională de Investiții (CNI).

Construcții efective: corp clădire Sală Polivalentă (7.350 mp); pistă de atletism (132,5 m lungime); terenuri exterioare de handbal, tenis, baschet. Vor fi: 475 de locuri de parcare auto și 10 locuri de parcare autocare; 2.675 locuri în sală (inclusiv tribună retractabilă de 640 de locuri); pentru concerte: 5.015 locuri (2.675 în tribune și 2.340 pe teren). Suprafața întregului complex: 30.166 mp (3 hectare).

În plan mai sunt: bază sportivă ”Tip 1” (teren sintetic de fotbal cu tribună de 500 de locuri, teren de minifotbal/handbal/baschet, cort vestiare) cu bani de la Guvern, prin CNI, pistă de alergare si teren de iarbă (din bugetul Consiliului Județean), stadion cu 12.000 locuri pentru fotbal (cuprins în ”Lista Sinteză” a Ministerului Dezvoltării), mai scrie Timp Online.