PCF Investment Banking a obținut o finanțare de 7,5 milioane de euro pentru Liebrecht and wood

 

PCF Investment Banking (care a activat până în prezent sub denumirea Professional Capital Finance), cea mai mare companie locală independentă de consultanță, cu finanțări obținute pentru clienții săi de peste 1,5 miliarde de euro, a adăugat în portofoliul încă o tranzacție de 7,5 milioane de euro pentru Liebrecht & wooD România, prin CEC Bank.

Structura de finanțare cuprinde o tranșă de 6,5 milioane de euro aferentă creditului de investiții pentru dezvoltarea celui de-al doilea centru Fashion House din România, fiind o finanțare de tip greenfield pentru proiectul belgienilor din Estul Capitalei, în apropierea lacului Cernica. Cea de-a doua componentă a finanțării este în valoare de 1 milion de euro pentru linia de TVA. Cele 7,5 milioane de euro obținute de la CEC Bank reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte de finanțare pentru proiecte greenfield din perioada actuală, caracterizată de retracția economică declanșată de criza COVID-19.

Liebrecht & wooD este clientul PCF Investment Banking de doi ani și împreună am fost parte din proiectele companiei belgiene care de 15 ani a investit peste 200 de milioane de euro în România. Cel de-al doilea centru FASHION HOUSE din Estul capitalei are toate datele pentru a deveni un proiect de retail de succes datorită poziționării strategice și datorită faptului că modelul de outlet este solid în perioadele de turbulențe economice. Prin parteneriatul cu PCF Investment Banking, Liebrecht & wooD și-a asigurat finanțări constante pentru proiectele sale și acest lucru le-a oferit oportunitatea de a se concentra pe operaționalizarea proiectelor, pe scalarea lor. Noi, în cadrul PCF Investment Banking credem într-un parteneriat puternic cu toți clienții noștri și obiectivul nostru este să furnizăm toate instrumentele financiare pentru a susține creșterea companiilor din portofoliul nostru de clienți. De-a lungul colaborării cu Liebrecht & wooD România, PCF a obținut finanțări de 25 milioane de euro pentru compania belgiană, fiind unul dintre clienții long-term ai companiei.” a declarat Mihai Iordan, Managing Partner PCF Investment Banking. 

Concretizarea acestei finanțări în această perioadă este cu atât mai mult un succes, ținând cont de dificultățile cu care întreaga economie se confruntă din luna martie încoace. Colaborarea cu CEC Bank a demonstrat faptul că instituțiile bancare și-au asumat pe deplin misiunea de a sprijini inițiativele menite să aducă oportunități de creștere în această nou context economic. A fost una dintre tranzacțiile cele mai interesante la care am lucrat în ultima perioadă, nu doar datorită componentelor de finanțare, ci datorită modului de lucru, ținând cont că toate echipele implicate au lucrat de la distanță și au reușit să se sincronizeze perfect. Suntem extrem de bucuroși că CEC Bank a venit în întâmpinarea cererilor noastre cu deschidere și cu extrem de mult profesionalism și această abordare va sta la baza revenirii economiei în perioada următoare.” a apreciat Mihai Murgu, partener PCF Investment Banking. 

De la începutul anului, PCF Investment banking a închis tranzacții de peste 85 milioane de euro, păstrând un ritm crescut în pofida contextului economic incert.