Atenţie la calitatea aerului interior!

Una din consecințele pandemiei de Corona Virus a fost izolarea în casă pe termen lung și, astfel, calitatea aerului interior a devenit un subiect de interes general. Un studiu recent al HPDI (Human Performance Development International) arată că angajații companiilor vor continua ca, aproximativ 40% din timp, să își desfășoare activitatea de acasă, cel puțin până la finalul lui 2020. In aceste condiții, specialiștii trag un semnal de alarmă asupra creşterii alarmante a concentraţiei de alergeni din aer, chiar şi de 200%, în clădirile ai căror pereţi au fost placaţi cu polistiren şi cu ferestre PVC, care împiedică o bună ventilaţie.

În casă cu duşmanul – poluanţii chimici

Poluanţi chimiciCompuşii Organici Volatili (COV) fac parte integrantă din mediul nostru ambient, fiind emişi de materiale de construcţii, lacuri şi vopsele, mobilier din PAL, produse de curăţenie, mochetă etc. Efectele poluării chimice asupra stării de sănătate sunt multiple şi merg de la simpla percepţie senzorială la efecte grave, care pot afecta sistemul respirator, sistemul nervos sau gastro-intestinal. Anumiţi poluanţi chimici – de exemplu, formaldehida, sunt încadraţi de OMS în categoria substanţelor cancerigene.

 Produsele certificate ecologic – garanţia unui aer sănătos

 DURAZIV Fără Miros este singura gamă de produse de finisaj (amorse și vopsele lavabile) din România certificată ecologic după 3 standarde europene – Ecolabel, AgBB Germania, M1 Scandinavia, cu zero COV, zero formaldehidă și zero amoniac – adică zero emisii alergene în aerul respirat. Mai mult, conform Sensory Test, la numai 2 ore de la aplicarea vopselei nu se mai simte niciun miros în spațiul zugrăvit, testul fiind realizat de Laboratoarele Eurofins Danemarca!

Clădirile “verzi” – well building, well living

 Una din preocupările arhitecților este minimizarea impactului mediului interior asupra stării de bine a locatarilor, acasă, la birou, etc., calitatea aerului fiind un criteriu important pentru certificarea unei clădiri “verzi”, de aceea se recomandă folosirea unui sistem de finisaj ecologic. Mai mult, unele standarde, cum este WELL Building, impun chiar ca vopselele lavabile să aibă și un Indice de Reflexie a Luminii (LRV) de cel puțin 70-80% pentru a exploata la maximum lumina naturală. Tocmai de aceea, DURAZIV Fără Miros este singurul sistem de colorare certificat Ecolabel din România, cu o colecție de peste 120 de culori toate cu LRV de minimum 70%.

https://bit.ly/3hfE6os

All About Visual Communication - Dialog Textil