VGP a cumpărat un teren de 30 de hectare în orașul Arad

Dezvoltatorul pan-european VGP a achiziționat un teren de 39 de hectare în orașul Arad, tranzacția având o valoare de două cifre, conform CBRE România, compania care a consiliat operațiunea.

Terenul este amplasat strategic la intersecția celor două căi principale de comunicații auto din zona Arad, Drumul Național 69 Timișoara-Arad, respectiv Autostrada  A1, asigurând proiectului vizibilitate și accesibilitate maxime. Proprietatea beneficiază deja de Plan Urbanistic Zonal (PUZ) aprobat pentru utilizarea vizată cu un procent de ocupare de 60% iar lucrările de construcție pentru prima clădire urmează să fie demarate în acest an, livrarea fiind planificată în a doua jumătate a anului viitor.

„România are încă multe de oferit în ceea ce privește dezvoltările logistice. Achiziția unui nou teren în vestul țării cu acces direct la A1, începută înainte de pandemie și finalizată cu succes, confirmă angajamentul VGP de a deveni un partener de încredere și în România pentru companiile care au nevoie de spații industriale de calitate. Pentru următorul an, avem în plan dezvoltarea a 60.000 mp de spații industriale în România, care se adaugă celor 155.000 mp deținuți în prezent. Simultan, suntem activi în căutare de noi terenuri cu potențial, așa cum este această achiziție încheiată cu ajutorul echipei CBRE”, a declarat Adrian Crizbăşianu, country manager, VGP România.

„Simultan cu dezvoltarea zonei de vest ca și hub logistic, terenurile din Timiș, Arad și Bihor târnesc un interes ridicat din partea dezvoltatorilor și ne așteptăm ca acest apetit să crească. Arad se conturează ca o nouă destinație, după Timișoara, având deja un stoc de peste 100.000 mp de spații industriale, cu o rată de neocupare de sub 3%”, a explicat Ion Dinu, Senior Consultant în cadrul departamentului Land Development, CBRE România, consultantul care a consiliat VGP în tranzacție.

În ultimele 15 luni, în vestul României au fost închiriați aproape 77.000 mp de spații industriale, zona atrăgând interesul companiilor din curierat, precum și al celor din domeniul distribuției și producției. Stocul actual de 700.000 mp are un grad de neocupare de 5,2% și alți 75.000 mp de spații industriale sunt în construcție în județele Timiș, Arad și Bihor și vor fi livrați până la finalul anului, potrivit datelor CBRE Research.