Ștefan Mandachi ridică 400 de case în județele Suceava, Iași și Cluj

Omul de afaceri Ștefan Mandachi a anunțat că  va construi 400 case în județele Suceava, Iași, Cluj. Imobilele vor avea 119 MP, 160 MP, 210 MP, 290 MP și vor porni de la prețul de 84,500 euro. Banii provin din surse proprii și finanțări bancare. Mandachi Buildings & Properties va edifica și pentru cumpărătorii din segmentul vilelor de lux.

Terenurile achiziționate pentru edificarea viitoarelor construcții au fost achiziționate deja în Suceava, Cluj și Iași. Construcțiile inițiale vor fi de tip vilă, case cu parter și etaj și vor fi sub antrepriza S.C. Mandachi Industry S.R.L., companie cu o cifră de afaceri de 30,4 mil. lei în 2019. Toate ansamblurile rezidențiale vor face parte dintr-o franciză imobiliară, Holywood Villas, care va fi lansată în luna septembrie.

În ceea ce privește investiția în domeniul imobiliarelor, Ștefan Mandachi susține că deocamdată nu are în proiect construcția de blocuri întrucât se cere PUZ, care instigă la corupție.

”Deocamdată vom începe construcția de vile dar vom edifica și construcții înalte. Legislația e aberantă, făcută să incite la corupție. De pildă, dacă ai o parcelă de 1000 MP și vrei să o dezmembrezi în trei parcele mai mici ca să le lași moștenire nepoților, ești obligat să faci PUZ,  apoi primăria te pune să iei fiecare vecin acorduri notariale scrise. Acum vreau să construiesc o clădire cu două etaje și am ajuns pe mâna primăriei. Cere PUZ. De patru luni am pregătit un milion de euro să investesc, dar primăria mă trimite cu căciula-n mână la vecini, nu-și asumă nimic.”