DPD România a investit 500 mii de euro într-un depozit, la Bragadiru

Compania de curierat DPD România deschide la Bragadiru un nou depozit, investiţie de jumătate de milion de euro.

ia de COVID-19 a crescut foarte mult comenzile online anul acesta, iar trendul ascendent şi restricţiile impuse de pandemie, anunţă comenzi online record de Black Friday. Firmele de curierat estimează o creştere cu cel puţin 35% faţă de o zi normală şi cu 45% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru a face faţă livrărilor, DPD România deschide un nou depozit lângă Bucureşti, la Bragadiru, pe o suprafaţă de 3.000 de mp, a relocat o parte din depozitele din ţară în spaţii mai mari, angajează peste 300 de oameni în toată ţara şi recomandă livrările la lockere, un serviciu care reduce timpul de livrare la 24 de ore”, a anunţat compania.

În noul depozit din Bragadiru au fost investiţi aproximativ de 500.000 de euro, preponderent în utilaje şi echipamente (cântare, scannere şi conveiere extensibile). Acesta va prelua o treime din fluxul de livrări care trece în prezent prin depozitul din Mogoşoaia şi vizează în special eficientizarea livrărilor şi ridicărilor din zona de sud a Bucureştiului şi a judeţului Ilfov. Se urmăreşte evitarea traficului, a distanţelor mari şi livrarea unui număr cât mai mare de colete într-un timp cât mai scurt, spun reprezentanţii companiei.

Investiţia va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă, angajaţi la depozit şi curieri, spun reprezentanţii companiei.

„Am luat în calcul modificarea comportamentului consumatorilor care preferă din ce în ce mai mult cumpărăturile online, având, pe bună dreptate, pretenţii mai mari legate de siguranţa şi rapiditatea livrărilor. De aceea ne-am străduit să deschidem acest nou depozit într-un termen foarte scurt, pentru a fi funcţional cu ocazia perioadelor de vârf ale acestui an, Black Friday şi sărbătorile de Crăciun, când toate estimările ne arată că vom avea volume cu până la 25% mai mari decât anul trecut”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.