Drakos Polemis Pumps Group și Aversa construiesc o fabrică pentru pompe la Giurgiu

Un joint venture creat de grecii de la Drakos Polemis Pumps Group  și Aversa SA va construi în Giurgiu o fabrică pentru producerea de pompe mari a căror capacitate va ajunge la 50.000 mc pe oră. Investiția estimată este de 9  milioane de euro. În același spațiu va fi amenajată o Stație de Testare Hidraulică, unde va fi posibilă testarea pompelor cu motoare cu o putere de până la 3 MW. Construcția va demara la jumătatea anului viitor, scrie Jurnal Giurgiuvean

„În anul 2018 toate activele intangibile ale companiei Aversa, inclusiv capitalul intelectual, planurile de construcție, brevetele, know-how-ul, lista de referință cu elemente detaliate ale pompelor instalate în România şi în străinătate şi alte elemente de tehnologie, au fost transferate companiei Aversa-DP PUMPS care face parte din grupul elen de pompe industriale DP PUMPS GROUP, care are o istorie de 65 de ani şi e prezentă în majoritatea părților lumii fie cu fabrici, birouri de vânzări și asistență tehnică”, spun oficiali ai grupului Drakos Polemis.

Potrivit acestora, compania are un buget de 9 milioane de euro pentru construcția fabricii din Giurgiu, iar fabrica va fi gata spre sfârșitul anului 2022.