Trustul de Clădiri Metropolitane, informații de ultimă oră legate de construcția Pasajului Doamna Ghica

Trustul de Clădiri Metropolitane susține că în prezent se lucrează la finalizarea bretelelor de circulație și se realizează concomitent montarea bordurilor. ”Am început de asemenea execuția lucrărilor pentru bretelele de lărgire a drumului.
Răspundem pe această cale interesului manifestat cu privire la detaliile proiectului, prin furnizarea în cele ce urmează a câtorva detalii tehnice”, se spune în informarea Trustului.


Pasajul are o lungime totală de 216.00m, o lățime de 16.60m, dintre care 15.00 m sunt parte carosabila, 4 benzi de circulație iar viteza proiectată este de 50 km/h.


În axul pasajului va fi dispus pe toată lungimea parapet din beton prefabricat cu nivel de protecție ridicat pentru a asigura siguranța traficului rutier. Se vor monta panouri fonoabsorbante pentru a reduce poluarea fonică și pentru a nu afecta confortul locuitorilor din zonă.


Atât pasajul cât și rampele vor fi iluminate prin stâlpi metalici și becuri tip LED pentru a asigura o bună vizibilitate pe timp de noapte. De asemenea, se va amenaja și un sistem de iluminare decorativă.


Un aspect important de menționat este acela că pasajul este proiectat pentru a putea susține și o viitoare linie de transport în comun electrificată de tip tramvai. Astfel, se pot amenaja ulterior 2 linii de tramvai în axul podului, separate de carosabil prin borduri prefabricate înalte din beton. Acest scenariu permis de structura de rezistență actuală a pasajului, presupune desfășurarea traficului auto pe cate o bandă de circulație pe sens.


”Considerăm că acest proiect deja și-a demonstrat fezabilitatea dată fiind îmbunătățirea considerabilă a traficului, vizibilă deja de la data devierii circulației pe noul drum creat. Beneficiile urmărite ale acestui obiectiv vor fi și mai evidente atunci când pasajul va fi integral finalizat și funcțional. Dorim să multumim în acest sens atât locuitorilor din zonă cât și participanților la trafic pentru înțelegerea aratată pe parcursul executiei lucrărilor cât și în prezent și să completăm că realizarea acestui obiectiv este incontestabil o muncă de echipă”, se mai spune în comunicarea Trustului.