Pasajul Doamna Ghica va fi gata în 2022

Pasajul de la Doamna Ghica  din București va fi terminat anul viitor, susține primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, într-un interviu acordat News București.  Conform acestuia, lucrările ar putea fi reluate la începutul lunii iulie.

”Dacă va conține tramvai, așa cum ne dorim și cum se poate face, el poate lega două cartiere dormitor (Titan și Pantelimon) de cartierul cel mai cunoscut de business din România, Pipera. Practic luăm zeci de mii de oameni pe care îi putem muta rapid, ecologic (tramvaiul este un mod de transport considerat verde de Comisia Europeană) până în Pipera într-un timp rezonabil și predictibil”, a declarat primarul Sectorului 2.

Conform acestuia, la început de iulie ar putea începe lucrările pentru accesibilizarea căilor de rulare pentru mașini, pentru că în acest moment sunt blocate benzile de circulație. ”Am vrea ca în iulie-august să înceapă aceste lucrări”, a completet  Mihaiu pentru News Bucuresti.

 

Pasajul va avea o lungime totală de 216.00 m, o lățime de 16.60 m, dintre care 15.00 m sunt parte carosabila, 4 benzi de circulație iar viteza proiectată este de 50 km/h.


În axul pasajului va fi dispus pe toată lungimea parapet din beton prefabricat cu nivel de protecție ridicat pentru a asigura siguranța traficului rutier. Se vor monta panouri fonoabsorbante pentru a reduce poluarea fonică și pentru a nu afecta confortul locuitorilor din zonă.


Atât pasajul cât și rampele vor fi iluminate prin stâlpi metalici și becuri tip LED pentru a asigura o bună vizibilitate pe timp de noapte. De asemenea, se va amenaja și un sistem de iluminare decorativă.


Un aspect important de menționat este acela că pasajul este proiectat pentru a putea susține și o viitoare linie de transport în comun electrificată de tip tramvai. Astfel, se pot amenaja ulterior 2 linii de tramvai în axul podului, separate de carosabil prin borduri prefabricate înalte din beton. Acest scenariu permis de structura de rezistență actuală a pasajului, presupune desfășurarea traficului auto pe cate o bandă de circulație pe sens.

Lucrările la pasaj au fost sistate după ce Gabriela Firea a pierdut alegerile pentru București.