Încep lucrările la prima parcare subterană de tip PARK AND RIDE în Oradea

Conceptul de parcare Park and Ride este des întâlnit în marile orașe europene, asemenea parcări fiind amplasate în vecinătatea mijloacelor de transport în comun, încurajându-se astfel folosirea transportului public și mersul cu bicicleta, scopul fiind acela de a evita congestionarea traficului.

Parcarea este amplasată în zona Catedralei Ortodoxe Române și Cetatea Oradea. Fiind amenajată pe un singur nivel, perimetral pe cele trei laturi ale Catedralei Ortodoxe Române. Ea va fi administrată împreună cu OTL, iar cei ce o vor utiliza vor putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, pe baza tichetului de parcare.

Capacitatea totală a parcajului este de 277 autovehicule: 9 locuri pentru motociclete, respectiv 268 locuri pentru autoturisme din care: 6 locuri pentru persoane cu handicap, 6 locuri pentru mașini electrice. Totodată la suprafață se va amenaja o piațetă, parte a viitoarei zone pietonale din Piața Emanuil Gojdu, amenajare care presupune dalaj din piatră, mobilier urban și plantarea a 63 de arbori și 638 de arbuști.

Lucrările sunt programate pe durata unui an, iar ritmul lor va depinde de descărcările arheologice care vor fi făcute aici, dat fiind faptul că şantierul se desfăşoară în vecinătatea şanţului cetăţii.