Stadionul Dinamo ar putea avea 30.000 de locuri

Adrian Cefalan, directorul de investiții de la  Compania Națională de Investiții susține că stadionul Dinamo poate avea un stadion de 30.000 de locuri doar în cazul în care acesta va fi construit în locul actualei arene. Dacă se va decide ca acesta să fie construit în spate, în locul velodromului, capacitatea arenei ar putea fi mai mică

„Eu sper din tot sufletul, până la urmă pentru binele fotbalului. Până la urmă întotdeauna rivalitatea va aduce performanță. Acolo au fost acele probleme juridice, nici clubul nu a mai putut să investească bani, nici echipa de fotbal, din ce am înțeles ei vor să vadă dacă într-adevăr stadionul acela mai poate să funcționeze.

Pentru binele fotbalului, trebuie să facem și acel stadion. Că va fi anul acesta, că va fi anul viitor… rămâne de văzut. Avem făcută licitația și semnat contractul pentru de fezabilitate, deci pentru concept.

Dacă renunță la pista de atletism, da, poți să faci un stadion de 30.000 de locuri. Dar pe stadionul central, nu pe velodrom. În față, dacă se renunță la pista de atletism… ați văzut acum, stadioanele sunt mult mai adunate și le ridici. Orice zonă are constrângerile ei arhitecturale, la care trebuie să te raportezi”, a spus Adrian Cefalan, în cadrul emisiunii ”Națiunea Stelistă”, în care a prezentat noul stadion din Ghencea.

În luna decembrie, CS Dinamo a publicat și primele randări ale viitoarei arene din Ștefan cel Mare, care va beneficia de: propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri; spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori; o boxă generoasă pentru presă; spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant; spații pentru spectatorii cu dizabilități; tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren.