Palas Campus construiește o clădire de birouri eficientă din punct de vedere energetic

IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, a anunţat că oferă Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding, o finanţare de aproximativ 72 milioane de euro pentru construirea şi exploatarea în Iaşi a unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăţi din domeniul IT&C.

”IFC, membră a Grupului Băncii Mondiale, sprijină construirea unui complex IT prietenos cu mediul, cu o suprafaţă de 60.000 mp la Iaşi, oraş în nord-estul României. Clădirea va fi unul dintre cele mai mari complexe de birouri din ţară şi se înscrie într-un amplu efort al IFC de a contribui la construirea unei infrastructuri de afaceri ecologice, care să atragă investiţii străine şi să faciliteze diversificarea economiei româneşti. IFC oferă Palas Campus, o sucursală a Iulius Holding aflată în proprietatea exclusivă a acestuia, o finanţare de aproximativ 72 milioane de euro pentru construirea şi exploatarea unei clădiri de birouri eficiente din punct de vedere energetic, care va fi folosită de către societăţi din domeniul IT&C”, a informat IFC, citată de News.ro.

Acesta este primul împrumut verde acordat de către IFC unei companii româneşti având sediul în România. Iulius Holding este dezvoltator local de proiecte imobiliare şi deţine un portofoliu divers de proprietăţi în toată România.

Noul complex va primi din partea IFC Certificarea EDGE (Excellence in Design for Greater Efficiencies – Excelenţă în proiectare pentru o eficienţă crescută) pentru clădiri. Clădirile EDGE utilizează cu cel puţin  20% mai puţină energie şi mai puţină apă decât clădirile obişnuite, diminuând în acest fel schimbările climatice.

”Obţinerea unui împrumut sindicalizat pentru proiecte ecologice din partea IFC pentru proiectul Palas Campus, primul împrumut de acest gen din România, constituie o confirmare a principiilor de dezvoltare sustenabilă şi a politicilor operaţionale care se află la baza acestui proiect. Aceste eforturi vor deschide noi orizonturi pentru comunitatea de afaceri, în ceea ce priveşte investiţiile internaţionale”, spune Iulian Dascălu, preşedinte Iulius Holding.

Noul complex va ajuta România să atragă şi să reţină investitorii străini şi afacerile acestora, oferindu-le spaţii de birouri moderne şi ecologice, adaugă el.

”Această operaţiune vine să sprijine obiectivele strategice ale României de a atrage investiţii în locuri de muncă capabile să valorifice competenţe digitale, de a încuraja dezvoltarea regională şi de a funcţiona în cadrul tranziţiei verzi”, spune Wiebke Schloemer, Director IFC pentru Europa şi Asia Centrală.i.