Drulă a prezentat cele mai noi imagini cu podul de la Brăila! ”Proiectul merge înainte”

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a prezentat imagini spectaculoase de pe şantierul podului de la Brăila.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila şi 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale şi al lungimii.

„Proiectul Podului de la Brăila merge cu toată viteza înainte. Lucrările avansează bine atât la pod, cât şi la drumurile de legătură – complet deblocate de luna trecută”, a anunţat duminică ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe pagina sa de Facebook.

Oficialul a prezentat imagini cu operaţiunea de montare a platformei pe care se vor lansa cablurile de susţinere, pe uscat şi pe apă, scrie Agerpres.

”Cele 20 de cabluri au fost trase cu barja de pe un mal pe altul, câte două la fiecare traversare a fluviului, și ele vor servi ca eșafodaj pentru cele două pasarele pe care muncitorii vor lucra la cablurile principale ale podului. Din cauza înălțimii și a pantei acestor pasarele, cei care vor lucra pe ele au nevoie de „abilități de pisică”, de aceea terminologia internațională consacrată este „catwalk”, adică „aleea pisicii” sau „puntea pisicii”. Abia când aceste pasarele vor fi terminate și muncitorii vor putea circula pe ele se va trece la instalarea cablurilor principale, cele care vor susține efectiv tablierul podului. Se estimează că în următoarele două luni constructorii le vor întinde”, susțin reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.