Design interior- Cele mai noi tendințe pentru 2021

În acest articol vom explora tendințele majore care se așteaptă să domine designul interior din 2021 și modul în care acestea ne vor face viața mai ușoară și mai plăcută.

Inteligența artificială (AI) se prezice a fi una dintre cele mai influente tehnologii în designul interior în 2021 și pe viitor. O mulțime de oameni au început deja să utilizeze AI în casele lor pentru o serie de sarcini diferite, de la gestionarea programelor zilnice până la crearea asistenților virtuali. Odată cu trecerea timpului, ne putem aștepta ca AI să joace un rol din ce în ce mai mare și în designul interior. De exemplu, mulți oameni folosesc deja sisteme de automatizare a casei, care le permit să controleze toate aspectele casei lor- lumina, temperatura, etc.

De asemenea, tendințele de design interior pentru 2021 se caracterizează printr-un accent pe materialele naturale și un accent pe experiența utilizatorului. Există o tendință către încorporarea materialelor naturale în proiectarea caselor. Această tendință răspunde parțial la preocuparea oamenilor cu privire la impactul producției de mobilă asupra mediului.

design interior- materiale naturale

În plus, există un accent puternic pe oferirea utilizatorilor a uneia dintre cele mai bune experiențe posibile. Cel mai popular tip de spații din 2021 vor fi spațiile multifuncționale care sunt perfecte atât pentru job, cât și pentru relaxare și deconectare.

design interior- spatiu multifunctional

Asociația Designerului de Interior din America (IDAA) prezice că următorul deceniu se va concentra foarte mult pe confort și wellness. Acest lucru înseamnă că putem anticipa să vedem mai multe spații deschise, cu accent pe o viață mai sănătoasă.design interior- spatii deschise

O altă tendință va fi aceea că din 2021 se va pune un accent mai mare pe reducerea scalelor caselor la o dimensiune practică pentru nevoile noastre. Vom vedea întoarcerea micro-apartamentului în orașe, precum și a caselor mici din mediul rural. Pe măsură ce oamenii trăiesc o viață mai sănătoasă și devin mai conștienți de mediul înconjurător, va exista, de asemenea, un impuls către metode de proiectare ecologice, cum ar fi mobilier durabil și materiale regenerabile.design interior- case mici, materiale reciclabile

Tendințele de design interior pentru 2021 vor fi cel mai evoluat set de modele. Vom vedea o mulțime de noi combinații de materiale și culori, precum și noi modalități de a-ți expune personalitatea prin casa ta. Cantitatea de materiale și culori disponibile a crescut mult în ultimul deceniu, ceea ce a provocat o mare schimbare în ceea ce considerăm designul interior. În 2021 vom vedea și mai multă diversitate, iar unii designeri deja fac alegeri îndrăznețe pentru  proiectele lor.

În următorii cinci ani vom vedea din ce în ce mai multe dintre aceste tendințe de design interior. Designerilor li se cere să producă piese mai durabile și ecologice, iar acest lucru duce la modele inovatoare și creative care vor depăși limitele actuale ale designului interior. În concluzie, tendințele pentru 2021 vor include materiale noi realizate din produse reciclate, materiale naturale, tehnologii noi de design interior, dar și elemente de design durabile.