Noul Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timișoara este gata

La începutul săptămânii viitoare, noul Terminal de Sosiri Externe de la Aeroportul Timișoara va fi funcțional.

AerogarA pentru sosirea curselor externe are o suprafață de aproape 5000 mp și a fost ridicată pentru timpuri mai bune, spun reprezentanții celui mai mare aeroport din vestul țării, scrie Opinia Timișoarei.

În urmă cu doi ani, înaintea pandemiei de COVID 19, pe Aeroportul Internațional Traian Vuia din Timișoara exista o puternică tendința de creștere a numărului de pasageri. Atunci s-a luat decizia construirii unei noi aerogari.

Lucrările au început în ianuarie 2019. Valoarea investiției se ridică la peste 30 de milioane de lei. Jumătate din suma provine din bugetul aeroportului, iar restul din fonduri europene și de la bugetul de stat. Va deservi peste 500 de pasageri simultan.

Odată cu operaționalizarea noii aerogari, durata de așteptare pentru intrarea în țară prin Aeroportul din Timișoara se va reduce la jumătate. Mai mult, datorită fluxurilor de bagaje foarte bine puse la punct este puțîn probabil că vreunui pasageri să i se rătăcească geamantanele.

După ce s-a trecut de filtrul de frontieră, pasagerii se află în sala destinată recuperării bagajelor de cala. Această are utilaje pentru a procesa trei curse în același timp. Fiecare dintre aceste benzi este independența și pot funcționa optim cu până la 150-250 de bagaje ale pasagerilor în același timp„, mai explică reprezentantul Aeroportului Internațional Timișoara.