Se construiește un pod nou peste Prut, la Ungheni

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) din România are în derulare cinci proiecte, finanţate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor peste Prut şi pentru construirea unui nou pod la Ungheni.

Anunţul a fost făcut de ministrul transporturilor din România, Cătălin Drulă, într-o postare pe Facebook.. Este vorba despre proiectul de reabilitare a Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti, pe DN 2B. Acesta a fost construit în 1949 şi are o lungime de 125 de metri. Execuţia lucrărilor a pornit în iulie şi se va încheia peste 9 luni. De asemenea, va fi reparat podul de la Albiţa – Leuşeni, pe DN 24B, podul de la Sculeni, pe DN 24, şi podul de la Oancea – Cahul, pe DN 26A. Pentru acestea din urmă, CNAIR lucrează deja la proiectele de reabilitare care se vor desfăşura pe modelul Podului de la Galaţi – Giurgiuleşti.

„Accesul peste râul Prut devine astfel mai uşor şi mai sigur prin toate aceste puncte, spre beneficiul cetăţenilor României şi cei ai Republicii Moldova”, a declarat Cătălin Drulă. Alt proiect prevede construcţia unui pod nou la Ungheni, de pe Autostrada Unirii A8 Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, unde proiectarea este deja în derulare. Potrivit ministrului Cătălin Drulă, studiul de fezabilitate pentru pod e finalizat, iar, după ce se va obţine acordul de mediu aflat în procedură, va fi lansată licitaţia de proiectare şi execuţie.