Libris dublează capacitatea depozitului de carte de la Brașov

Librăria online Libris va investi aproape investi4 milioane de euro pentru extinderea depozitului de carte din Braşov, care urmează să se dubleze. 

”Investiţiile făcute în ultimii 3 ani în depozitul de carte de la Braşov, cu o suprafaţă totală de 5.000 de metri pătraţi, se ridica la aproape 5 milioane de euro şi asigură un stoc permanent de 1 milion de volume, având capacitatea de a creşte până la 3 milioane de volume.  Bugetul de investiţii în experienţa cititorilor – de la livrare mai rapidă şi un stoc mai extins, până la recomandări personalizate sau interacţiuni culturale – alocat de Libris pentru următorii 3 ani se ridică la 4 milioane de euro”, a anunţat compania.

Suma va fi direcţionată majoritar către extinderea depozitului de carte din Braşov, care urmează să se dubleze. Investiţia în tehnologii, servicii tech şi digitale care vor permite companiei să ofere clienţilor recomandări personalizate şi un motor de căutare dezvoltat special pentru carte este estimată la 1 milion de euro.

”Când ai crescut într-o lume plină de cărţi şi lectură, ai învăţat să le apreciezi valoarea şi să le recunoşti rolul în evoluţia intelectuală şi sufletească a omului. Conştentizarea importanţei lecturii şi a accesului fiecarui om la cărţi ne ajută să găsim resurse pentru a investi în acest domeniu, chiar dacă pare o piaţă mică pentru un antreprenor. Astfel, scopul nostru este de a oferi acces facil la cărţi oricui şi nu în ultimul rând să dăm şansa fiecarei cărţi să găsească un loc vizibil pe raftul fizic sau virtual. La baza fiecărei investiţii în jurul ecosistemului cărţii stă dorinţa noastră de a oferi o experienţă fiecărui cititor, de a-i împărtăşi propria noastră curiozitate vizavi de lectură”, a declarat Laura Ţeposu, CEO Libris.