Primăria Sectorului 6 a început lucrările de amenajare a promenadei de pe Lacul Morii

Primăria Sectorului 6 a început lucrările de amenajare a promenadei de pe malul Lacului Morii, a anunțat primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook. Va fi turnat alt asfalt, se va face pistă de alergare, se vor pune bănci, coșuri de gunoi, se va amenaja spațiul verde și se vor monta stâlpi de iluminat. Termenul de finalizare este 1 mai 2022.
”Începem lucrările de amenajare a digului Lacului Morii, pentru promenadă și mișcare, locul cu cel mai frumos apus din București. Am dat deja ordinul de începere a lucrărilor. Iluminat, pistă de alergare, bănci, coșuri de gunoi, amenajări peisagistice etc. Zona extinsă a Lacului Morii, inclusiv insula, face deja obiectul unui concurs de soluții demarat de către Primăria Sectorului 6 împreună cu Ordinul Arhitecților”, a scris primarul Ciprian Ciucu pe pagina de Facebook.
Costurile de execuție se ridică la 11 milioane lei, TVA inclus. De acești bani se vor amenaja circa 2,1 km din promenada de pe malul lacului. Pista de alergare va avea o lungime de 4,7 km. În ceea ce privește mobilierul urban, se vor monta: 57 coșuri de gunoi, 18 pergole cu băncuțe de lemn, 62 stâlpi de iluminat, 20 de camere de supraveghere, conform Hotnews.