Schneider Electric este clasat pe locul 1 în sectorul său

Schneider Electric, lider în transformarea digitală a managementului și automatizării energiei, este inclus în clasamentul de top pentru performanța în sectorul său de către Vigeo Eiris (V.E), principala agenție europeană de rating pentru mediu, social și guvernare (ESG) și parte a Moody’s Grup. Schneider a fost, de asemenea, inclus printre cei mai sustenabili lideri mondiali în review-urile de la jumătatea anului, pentru indicii FTSE4Good și Euronext Vigeo Eiris.

În prima parte a anului, Schneider Electric a fost recunoscută ca fiind cea mai sustenabilă companie din lume în 2021, titlu acordat de Corporate Knights Global 100 Index.

Clasamentul recent realizat de V.E și ​​includerea în indexul FTSE4Good sunt o dovadă a eforturilor continue ale grupului în materie de sustenabilitate, care pot fi observate din raportul recent realizat de companie despre progresul semestrial. Schneider Electric acționează pentru fundamentarea și implementarea obiectivelor Schneider Sustainability Impact (SSI) 2021-2025, lansate în luna ianuarie a acestui an. Raportul a evidențiat câteva realizări cheie pentru grup, cum ar fi procentul de 91% dintre cei mai importanți 1000 de furnizori ai săi care s-au alăturat proiectului lansat recent „Zero Carbon Project”, care își propune să reducă amprenta de CO2 a operațiunilor companiei până în 2025. Până în acest an, Schneider și-a ajutat și clienții să economisească și să evite generarea a 302 milioane de tone de emisii de CO2, începând din 2018, și continuă să-i susțină pe aceștia în atingerea propriilor obiective de sustenabilitate.

Clasamentul V.E poziționează Schneider Electric pe primul loc, în sectorul componentelor electronice și al echipamentelor, între cele mai bune companii din Europa, cu un scor de 71/100 (față de o medie sectorială de 39/100) și o creștere de cinci puncte față de anul precedent. V.E. își efectuează evaluările la fiecare doi ani, pe baza informațiilor care acoperă 23 de domenii de interes, de la schimbările climatice, sănătatea, siguranța și problemele de mediu până la drepturile omului și ale muncii. Datorită acestui rating, Schneider Electrica a confirmat, de asemenea, includerea sa în indicii Euronext V.E: World 120, Europe 120, Eurozone120 și France 20, care reunesc companiile cotate cu cele mai mari ranguri în ceea ce privește performanța lor legată de responsabilitatea corporativă.

În plus, seria FTSE4Good, care realizează clasamente ale companiilor de top, de două ori pe an, în ceea ce privește practicile ESG și transparența, a inclus Schneider în clasament pentru al șaselea an după primul review semestrial al FTSE4Good în 2021. Grupul a obținut 4,5/5, comparativ cu media sectorului de 2,1 și își menține scorul de anul precedent.