Dezvoltatorul Cosmopolis, afaceri de 29,5 milioane de euro în primele nouă luni

Dezvoltatorul ansamblului rezidenţial Cosmopolis din Bucureşti, Opus Land,  a înregistrat afaceri de 29,5 milioane de euro în primele nouă luni din acest an. Spre exemplu, în tot anul 2020 s-au raportat afaceri de 30,6 milioane de euro, conform SVN Romania, consultantul imobiliar şi agentul exclusiv al proiectului.

De la începutul anului 2021, au fost vândute 425 de locuinţe în cadrul proiectului rezidenţial Cosmopolis, unde cererea pentru vile a crescut cu peste 70% comparativ cu anul anterior, notează SVN Romania.

”Cererea pentru locuinţe în proiecte integrate a crescut exploziv în toată această perioadă iar faptul că avem şi un produs atractiv pe segmentul de case cu grădină a contribuit la acest rezultat – cererea pentru case a crescut cu peste 70%”, spune Gabriel Voicu, vicepreşedinte SVN Romania şi project manager Cosmopolis din partea companiei.

Investiţiile totale derulate de Opus Land în acest an pentru dezvoltarea Cosmopolis se ridică la 29 de milioane de euro, cu o treime peste nivelul din 2020. Suma va fi direcţionată atât către dezvoltarea de locuinţe cât şi către extinderea infrastructurii generale a Cosmopolis.

În acest an a fost deschis circulaţiei al doilea drum de acces dinspre şi înspre Tunari, în zona de nord a complexului. Proiectul a ajuns în prezent la peste 4.400 de locuinţe finalizate şi o comunitate care numără peste 12.000 de locuitori.

În plus, printre facilităţile existente în acest moment în Cosmopolis se numără două grădiniţe, două parcuri, o plajă privată pe malul lacului din apropiere, peste 44 de piscine exterioare, restaurante şi cafenele şi o sală de fitness.

În proiect se regăsesc şi un supermarket, o brutărie, spaţii de servicii, magazine de produse tradiţionale, clinică veterinară şi mai multe saloane de înfrumuseţare, în timp ce infrastructura rutieră a proiectului numără zeci de kilometri de drumuri şi alei pietonale.

În planurile de viitor, dezvoltarea proiectului este prevăzută să continue până cel puţin în 2033, când Cosmopolis va include peste 12.000 de locuinţe şi o comunitate de peste 30.000 de persoane, comparabilă cu cea a unor oraşe precum Câmpina, Câmpulung Muscel sau Sighişoara.

Practic, investiţiile totale realizate în Cosmopolis până în acest moment se ridică la peste 370 de milioane de euro, acesta fiind unul dintre cele mai mari proiecte imobiliare din România, indiferent de segmentul pieţei imobiliare.