SC Construcții Bihor dorește să ridice un bloc cu 54 de apartamente pe strada Berzei, Oradea

SC Construcții Bihor a solicitat aviz arhitectului-șef al municipiului Oradea pentru Planul Urbanistic de Detaliu (PUD) în vederea construirii unui imobil de locuințe colective, pe strada Berzei, nr. 5, din Oradea. Amplasamentul are un front total la stradă de 50,7 ml. Actualmente pe parcelă există două clădiri în regim parter, respectiv S+P+1E, cu funcțiunea de servicii respectiv birouri, propuse spre desființare, scrie Oradea în Direct.

„Deoarece amplasamentul se află în zona construită protejată SZCP 01/23, este necesar și avizul Comisiei Zonale pentru Monumente și Situri Istorice. După parcurgerea etapelor viitoare, proiectul va fi supus avizării finale în CMUAT”, a precizat Radu Fortiș, arhitectul-șef al orașuluim citat de publicația amintită.

Proiectul prevede construirea a 54 de apartamente, cu spații comerciale la parter și o clădire independentă cu destinația parcare. Locurile de parcare pentru apartamente vor fi asigurate în subsolul clădirii principale, iar în clădirea independentă în regim de înălțime S+D+P se vor amenaja 28 de locuri de parcare din care 12 vor fi publice. Corpul principal va avea un regim de înălțime de S+P+5E+E retras. Accesul auto se va realiza de pe strada Berzei.