Autoliv contruiește o hală de producție la Lugoj

Autoliv România va investi 165 milioane de lei într-o hală nouă de producție, cu o suprafață de peste 15.000 mp, la Lugoj.  Aici vor fi instalate echipamente noi, pentru a produce materia primă din care se confecționează airbag-ul – utilaje de urzire, de războaie de țesut, utilaje de spălare și siliconare a materialului textil, scrie Lugoj Info.

O parte din această sumă (51 milioane lei) este obținută ca ajutor de stat, acordat în baza schemei reglementată prin H.G. 807/2014 pentru instituirea unor scheme de ajutor de stat, având ca obiectiv stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Prin extinderea capacității de producție, Autoliv va crea peste 300 de noi locuri de muncă, atât în zona direct productivă (operatori automatizare, șefi de schimb, operatori calitate etc), cât și în cea a specialiștilor și experților în domenii precum automatizare, mentenanță, calitate, proces, logistică, financiar etc.

În paralel cu noile tehnologii, și procesele tradiționale de producție vor continua să fie îmbunătățite prin automatizare și digitalizare, astfel încât să poată integra conceptele de Industrializare 4.0 și să se alinieze noilor nevoi de pe piața automotive, revoluționând astfel modul tradițional de fabricare a airbag-ului.