Turcii vor construi lotul 2 din autostrada Sibiu-Pitești

Proiectarea şi execuţia lucrărilor de construcţie a secţiunii 2 Boița – Cornetu de pe autostrada Sibiu – Piteşti vor fi realizate de Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret AS – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Secţiunea 2 Boiţa – Cornetu este unul dintre cele mai dificile tronsoane din întregul proiect al autostrăzii Sibiu – Piteşti, din cauza complexităţii lucrărilor.

Valoarea contractului este de 4,250 miliarde lei, fără TVA, iar durata acestuia este de 68 luni, din care 18 luni durata de proiectare şi 50 de luni durata de execuţie lucrări. Totodată, durata de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni, iar finanţarea se face din fonduri europene nerambursabile.

Traseul secțiunii Boița – Cornetu are o lungime de 31,33 km și include următoarele lucrări principalele: 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 metri şi 1.590 metri şi ecoduct în zona localităţii Lazaret.

Potrivit CNAIR, semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după finalizarea procesului de avizare a acestuia.