Primăria Oradea cumpără două terenul pentru viitorul stadion

Municipalitatea orădeană va cumpăra două amplasamente cu o suprafață totală de circa 4.500 metri pătrați de teren și câteva construcții pentru a face loc viitorului stadion din strada Făgărașului. Prețul achiziției se duce spre 1,3 milioane de euro pe un teren, scrie Press Hub.

Consiliul Local a aprobat achiziția celor două amplasamente, cu o singură abținere din partea consilierilor prezenți în sala de ședințe.

„I-am căutat pe proprietarii terenului și s-a făcut raport de evaluare pentru achiziționarea acestuia”, le-a spus primarul Florin Birta aleșilor locali.

Acesta a reiterat faptul că municipalitatea se străduiește să evite varianta exproprierii, pentru a nu-și ostiliza proprietarii amplasamentelor pe care le dorește pentru diferite investiții cu riscul de a se angaja în procese interminabile. „În 80% din cazuri am mers pe cumpărare”, a spus Birta.

În cazul de față, municipalitatea, care inițial era în proces cu proprietarul terenului, firma Lesital SRL, a continuat negocierile cu acesta pentru a pune capăt conflictului juridic care întârzia eliberarea de sarcini a amplasamentului. Potrivit primarului, pe baza raportului de evaluare, municipalitatea va cumpăra acel teren, stingând astfel procesul cu vechiul proprietar.

Concret, municipalitatea va achiziționa un amplasament de peste 2.500 metri pătrați de teren pe care există două hale de producție în strada Traian Blajovici 10B și un amplasament de aproape 2.000 metri pătrați cu câteva construcții, de la magazin de legume și fructe, la spălătorie auto și cafenea.

Cu ocazia dezbaterilor, consilierul local Liviu Sabău Popa a reînnoit solicitarea PSD privind majorarea capacității stadionului peste actualul nivel de 16.000 de locuri, considerat prea mic.