KSHG Auto Harness se extinde din nou în România, cu încă 13.000 mp în CTPark Deva II

CTP, cel mai mare dezvoltator, proprietar și administrator listat la la bursă din Europa de proprietăți industriale și logistice, a închiriat o nouă suprafață de 13.000 mp de spațiu de producție în CTPark Deva II, din vestul României, către KSHG Auto Harness, companie chineză de top în domeniul componentelor auto. Compania își extinde astfel semnificativ prezența în parcul industrial, ocupând deja 8.000 mp de spațiu de producție din 2022, ceea ce reflectă cererea tot mai mare pe care CTP o înregistrează din partea multinaționalelor care doresc să relocheze în regiune producția bunurilor lor destinate piețelor europene.

KSHG Auto Harness ocupă acum o suprafață totală de 21.000 mp în CTPark Deva II, amplasat în apropierea autostrăzilor care fac legătura cu București și cu granițele României cu Serbia și Ungaria. Compania de componente auto a adus prima linie de producție de înaltă tehnologie de acest tip în România atunci când s-a relocat în CTPark Deva II în 2022, creând 400 de noi locuri de muncă. De la acest moment și până în prezent, producătorul chinez a preluat noi proiecte de la clienți europeni, această creștere a capacității de producție urmând să conducă la crearea a și mai multor locuri de muncă în România.

Deva, un oraș situat în regiunea istorică a Transilvaniei, alături de împrejurimile sale, cum ar fi comuna Băcia, au devenit în ultimii ani un centru pentru marile companii din industria auto și alte întreprinderi de producție de înaltă tehnologie, din ce în ce mai multe dintre aceste firme căutând să se orienteze către producția „nearshoring” pentru a-și asigura lanțurile de aprovizionare mai aproape de locul unde se află clienții lor. Această evoluție este urmarea pandemiei COVID și a tensiunilor geopolitice care au perturbat lanțurile de aprovizionare, precum și a noilor reglementări ale UE care încurajează producătorii să își stabilească sediul în regiune. Europa Centrală și de Est (ECE) a devenit un punct de atracție pentru producătorii multinaționali care doresc să se stabilească în Europa, disponibilitatea forței de muncă calificate, economiile în creștere și bunele conexiuni cu piețele din Europa de Vest fiind factorii-cheie care atrag companiile în regiune.