Investiție de 14,5 milioane de euro în primul parc atletic din România, la Bacău

În ziua de 29  ianuarie s-a semnat contractul pentru începerea lucrărilor la Athletic Park, un proiect cu ambiții mari, caracter inovator și unic, care va aduce municipiul Bacău în rândul orașelor cu infrastructură sportivă de vârf.  Investiția se ridică la 14,5 milioane euro şi are un termen de realizare scurt, de doar 8 luni, scrie TeleM Regional.

„Semnarea acestui contract cu un antreprenor băcăuan de încredere, cu o experiență bogată în finalizarea cu succes a unor investiții importante, reprezintă garanția seriozității pe care am acordat-o acestui proiect încă de la început. Nu pot să nu menționez contribuția semnificativă a dlui. Flemming Overgaard, care va face parte din echipa de execuție. Arhitect danez, proiectul său de la Ødense (Athletic Exploratorium, medaliat cu aur la nivel mondial) ne-a inspirat în demersul nostru. Știu că pasionații de sport din Bacău au așteptat cu nerăbdare acest moment. Acum, pot să le spun că așteptarea a luat sfârșit. Odată cu semnarea acestui contract pentru execuția lucrărilor, realizarea Athletic Park a intrat pe un drum stabil! Această facilitate sportivă era mai mult decât o necesitate, nu reprezintă un moft, ci este rezultatul consultărilor publice pe care le-am organizat special pentru a asculta vocea comunității băcăuane. Astăzi, viziunea noastră prinde contur prin materializarea acestei investiții”, a declarat Valentin Ivancea, președintele CJ Bacău.

Parcul se va întinde pe terenul de 4 hectare situat în strada Gen. Guşe nr. 2.

Descriere Athletic Park Bacău:

-PISTĂ DE ATLETISM de 400 m

-PISTĂ DE ALERGARE PE DEAL de 309 m

-BOL CENTRIFUGAL PENTRU ALERGARE

-PISTĂ DE PUMPTRACK

-CLĂDIRE MULTIFUNCȚIONALĂ: vestiare, zona alimentare publică / cafenea, spații depozitare, cameră tehnică, grupuri sanitare.

-TRASEU OBSTACOLE: Buturugi pentru echilibristică, pod cu frânghii, frânghii echilibristică, pădure din prăjini, bare echilibristice zig-zag, fereastra și scară din frânghii, rampe, tiroliană

-LAC DE AGREMENT

-ZONĂ ARUNCAREA CIOCANULUI & GREUTĂȚII

-PARCARE