Complexul Sportiv Carpați din Brașov va fi gata în aprilie

Complexul Sportiv Carpați din Brașov se apropie tot mai mult de finalizare, avansând spre termenul estimat pentru mai 2024. Primarul Allen Coliban a inspectat șantierul și a furnizat detalii despre progresul proiectului.

Începând cu această primăvară, România va beneficia de un nou complex sportiv. Brașovul va dispune de o infrastructură modernă dedicată sportului, inclusiv un teren de fotbal cu gazon sintetic în conformitate cu standardele FIFA și UEFA, o pistă de alergare și o sală de sport pregătită pentru competiții la nivel național.

Lucrările au debutat în martie 2022 și sunt aproape de finalizare, costul total, incluzând TVA-ul, ajungând la 34,4 milioane de lei, adică 7 milioane de euro, fonduri provenite din bugetul local. „Progresul lucrărilor la Baza Sportivă Carpați se situează la aproximativ 85%, iar finalizarea este programată până la sfârșitul lunii aprilie”, a subliniat primarul.

Această infrastructură va deveni un element esențial pentru copiii și tinerii din Brașov, oferind o gamă completă de facilități sportive, inclusiv un teren cu suprafață artificială, o pistă de alergare din tartan, omologabilă, și o sală de sport potrivită pentru competiții de ligă națională la sporturi de echipă.

„Elevii Liceului cu Program Sportiv vor beneficia în primul rând de această infrastructură, însă ea va fi deschisă și altor cluburi sportive din Brașov. Având aproape 1.000 de copii implicați în diverse secții ale Clubului Sportiv Corona, există o nevoie stringentă de infrastructură sportivă în oraș, iar Baza Sportivă Carpați va completa oferta existentă”, a adăugat primarul Allen Coliban.

Primăria Brașov a informat că „infrastructura și sistemul de drenaj pentru terenul de fotbal au fost finalizate, urmând să fie aplicat un strat suplimentar de piatră spartă și apoi se va amenaja suprafața de joc cu gazon sintetic. Începând de săptămâna viitoare, se vor instala stâlpii pentru nocturna stadionului. În ceea ce privește pista de alergare, infrastructura este finalizată, iar turnarea suprafeței de tartan, cu cele 4 culoare de alergare, va avea loc odată ce condițiile meteorologice o vor permite. De asemenea, în următoarele săptămâni se vor finaliza lucrările la tribună, care va avea 500 de locuri.”