O clădire veche de peste 100 de ani, din județul Botoșani, se va transforma în muzeu al satului

Primăria comunei Tudora se pregătește să facă o investiție semnificativă de aproape 1,4 milioane de lei pentru reabilitarea unei clădiri vechi de aproape o sută de ani. Din această sumă, 551.000 de lei provin din fonduri nerambursabile, prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în timp ce 832.000 de lei reprezintă contribuția Primăriei Tudora, scrie Botoșani Online.

Clădirea, care a fost donată în 1943 de către David Șerpeanu, primul țăran român care a servit în Parlamentul României în perioada 1918-1922, a intrat recent în procesul de reabilitare. La finalizare, aceasta va deveni un muzeu al satului.

Primarul comunei Tudora, Constantin Cocoreanu, a declarat: „Lucrările sunt în desfășurare la clădirea care a găzduit primăria. În prezent, intervenim la interior și urmează să înlocuim acoperișul. Am consultat comunitatea locală cu privire la viitoarea destinație a clădirii. Aceasta va include un club al pensionarilor și un muzeu al satului. De asemenea, intenționăm să transferăm arhiva primăriei în mansarda clădirii.”

Această inițiativă reflectă angajamentul administrației locale de a conserva patrimoniul istoric și cultural al comunității, oferind în același timp facilități și servicii comunității locale.