CCI Construct Company ridică un complex de blocuri în regim de 11 etaje în zona Fortus, Iași

CCI Construct Company propune un proiect imobiliar semnificativ în zona Fortus, planificând un complex de blocuri în regim de 11 etaje pe partea sudică a fostei platforme industriale, unde deține un teren de 3,4 hectare.

Planul urbanistic zonal (PUZ) asociat investiției va fi discutat la sediul Primăriei pe 28 iunie, la ora 12:30, însă proiectul a fost publicat fără detalii esențiale, precum numărul exact de blocuri sau apartamente. Cu toate acestea, suprafața totală propusă pentru construcție de către investitor este impresionantă, aproape 120.000 mp, iar proiectul include un minim de 1.000 de locuri de parcare.

Amplasamentul proiectului CCI se află pe latura sudică a platformei Fortus, în vecinătatea terenurilor Primăriei și Universității „Alexandru Ioan Cuza”. CCI Construct Company deține un teren de 33.878 mp, cu construcții existente ce urmează să fie demolate, ocupând aproximativ 9.300 mp. Terenul a fost împărțit în patru unități teritoriale de referință (UTR), care includ locuințe colective, birouri, servicii, spații verzi, spații de joacă și circulații.

Proiectul propune construirea de blocuri cu subsol, demisol, parter, 11 etaje și un etaj tehnic, ocupând aproximativ 10.485 mp din suprafața construită, iar suprafața construită desfășurată este estimată la 119.832 mp. De asemenea, sunt prevăzute spații verzi de 10.000 mp și circulații de 9.500 mp. Planurile indică că ansamblul de blocuri ar urma să fie construit între martie 2025 și decembrie 2029, cu finalizarea locuințelor în prima jumătate a anului 2030.

După dezbaterea publică, proiectul de PUZ va fi supus aprobării consilierilor locali, iar ulterior, beneficiarul va putea solicita autorizația de construire pentru acest proiect imobiliar semnificativ din zona Fortus, care va suferi transformări urbane extinse în viitorul apropiat.