SSAB – AG și Frasinul vor construi stadionul Tineretului din Craiova

SSAB – AG și Frasinul au câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Dolj pentru construcția Centrului Sportiv Stadionul Tineretului Craiova oferind 222 milioane lei, conform informațiilor din SICAP. Aceasta a fost singura ofertă depusă pentru acest contract.

Noul complex sportiv, care va fi construit în locul actualului stadion ce urmează să fie demolat, va avea o suprafață totală de peste 34.000 de metri pătrați și va include facilități adecvate pentru competiții sportive naționale și internaționale la discipline precum atletism, ciclism, volei, baschet, handbal și tenis de câmp. Proiectul prevede o capacitate de peste 8.000 de locuri, un velodrom, o pistă de atletism omologată la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, spații pentru concerte și evenimente artistice, vestiare, săli de antrenament și tratament, magazine și locuri de parcare. Durata estimată pentru finalizarea construcției este de 38 de luni de la începerea lucrărilor.

Consiliul Județean Dolj consideră că construcția Centrului Sportiv Stadionul Tineretului este esențială pentru îmbunătățirea infrastructurii sportive din regiunea Sud-Vest Oltenia, în special a Municipiului Craiova, și pentru asigurarea condițiilor necesare pentru pregătirea și desfășurarea competițiilor sportive de nivel național și internațional.

SSAB – AG, condusă de fostul primar al Bacăului Mihai Șlic, a realizat lucrări importante de infrastructură și este implicată în diverse proiecte competiționale. Frasinul, firma lui Traian Larionesi, a obținut contracte substanțiale cu statul și a fost sau este implicată în proiecte de amploare, inclusiv în construcția Centurii Comarnic.