Dimri reia construcţia complexului imobiliar de 1.000 de locuinţe din Ghencea

Compania israeliană Dimri va investi 55 de milioane de euro pentru construcţia unui complex imobiliar de peste 1.000 de locuinţe în Ghencea, conform lui Yossi Menner, directorul sucursalei din România. „Am început proiectul în 2008, dar din cauza crizei imobiliare am oprit construcția. Am cumpărat terenurile în 2006-2007, 10,6 hectare în Ghencea și 5 hectare în Pipera și deținem de asemenea și două terenuri în Ploiești. Am investit în total 25 de milioane de euro în aceste terenuri, achiziția fiind susținută în mare parte din bani de la bănci, față de care ne-am achitat toate obligațiile asumate în toată această perioadă”, a declarat Menner într-o conferință de presă.

Din 2009 şi până azi Dimri s-a uitat la piață pentru a reîncepe proiectul, iar programul ”Prima Casă” și TVA redus de 5%, a încurajat compania să reia planurile în România.
„În 2013 am decis să reluăm proiectul din Ghencea, Dimri West Tower, iar în 2014 am început construcția primului bloc din complex. Construim complexul pe 4,1 hectare din teren. Acesta este compus din 11 clădiri, fiecare 95 de apartamente, deci vor fi în total 1.045 de unități. Investiția în primul bloc se ridică la circa 5 milioane de euro, iar dacă prețurile de construcție nu vor crește, și celelalte vor avea o investiție similară”, a explicat Menner.

Proiectul va avea și un centru commercial, iar primele locuințe vor fi livrate în 2016.

Pentru terenul din Pipera, Menner spune că Dimri are în vedere, de asemenea, dezvoltarea unui complex de locuințe, acesta fiind în faza de obținere a PUZ. Terenul este amplasat în apropiere de Școala Americană. Terenul din Ploiești va fi utilizat pentru spații de retail, însă nu în viitorul foarte apropiat.