Hornbach a investit 12 milioane de euro într-un magazin nou, la Sibiu

Hornbach România a investit 12 milioane de euro pentru un magazin nou, la Sibiu. Este a şasea unitate din România a retailerului german de bricolaj şi a treia din afara Bucureştiului. Noul magazin Hornbach este amplasat pe locul fostului OBI.

Locaţia are o suprafaţă totală de 12.000 metri pătraţi, cea mai mică dintre toate magazinele Hornbach, fiind amplasată pe un teren de aproximativ 33.200 metri pătraţi.

Magazinul este împărţit în trei zone distincte, respectiv zona de materiale de construcţii şi amenajări pe o suprafaţă de 7.600 metri pătraţi, o zonă dedicată produselor de grădină şi ZOO, care ocupă 2.700 metri pătraţi, iar separat de magazin este amenajată zonă specială de ridicare a materialelor de construcţii, cu o suprafaţă de 1.700 metri pătraţi.

„Investiţia totală în noul nostru magazin a fost de aproximativ 12 milioane de euro, iar de la cumpărare până în acest moment, locaţia a fost renovată, remodelată şi extinsă”, a declarat, într-un comunicat, directorul general al Hornbach România, Mugurel-Horia Rusu.

Unitatea furnizează peste 30.000 de articole permanent pe stoc, iar alte produse sunt disponibile la comandă.

Hornbach a angajat în noul magazin 100 de persoane care au fost instruite în cadrul unor programe speciale de şcolarizare.

„Sibiul este cea de-a treia locaţie din afara Capitalei în care Hornbach a decis să se extindă, după Braşov şi Timişoara. În acest fel, compania îşi consolidează prezenţa pe piaţa din Transilvania şi mizează pe realizarea unei cifre de afaceri corespunzătoare cu investiţiile efectuate”, se arată în comunicat.

Retailerul mai are trei magazine în Bucureşti şi câte unul la Braşov şi Timişoara, ultimul deschis în 2012.