Două turnuri de birouri lângă metrou Grozăveşti. Construcţia a început luna aceasta

Fondul de investiții CA Immo a început în octombrie construcţia a două turnuri de birouri de 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane (vezi foto proiect). Proiectul, numit Orhideea Towers, se va încheia în anul 2017 şi este amplasat în zona de centru-vest a Bucureştiului, în apropiere de stația de metrou Grozăvești și va absorbi o investiție totală de 75 de milioane de euro.

Mai precis, cele două turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafețe de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și câte două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști.

Orhideea Towers va avea o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va fi compus din două turnuri de birouri, conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Construcția a început cu lucrările de fundații speciale, pentru care CA Immo a ales compania Octagon Contracting & Engineering S.A.

Orhideea Towers va fi construit în conformitate cu criteriile de sustenabilitate specifice clădirilor verzi și va fi certificat conform ratingului LEED Gold.

„Zona de centru-vest a Capitalei are tot potențialul necesar pentru a deveni noul pol de birouri al Bucureștiului, proiectul River Place pe care îl deținem de asemenea în această zonă fiind un real succes, atrâgând chiriași precum British American Shared Services Europe, Misys, Ipsos, CGS, Thales, UPC sau PTC Eastern Europe”, a declarat Marian Roman, Managing Director CA Immo România. După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiții al CA Immo.

Despre CA Immo

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România. CA Immo este listat la Bursa de Valori din Viena sub indexul ATX și deține un portofoliu în valoare de 3,5 miliarde de euro.

În România, CA Immo este prezent din anul 2003 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri, Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park, care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.000 metri pătrați.