Leroy Merlin face angajări: caută 600 de persoane pentru extinderea în ţară

După ce în noiembrie 2014 au cumpărat reţeaua de 15 magazine a Baumax, retailerul Leroy Merlin caută colaboratori pentru acum şi anul viitor pe măsură ce re-branduieşte unităţile preluate.
“Vom recruta încă circa 600 de colaboratori pentru extinderea din ţară de anul viitor. Dacă magazinele Baumax preluate avea, în medie, cam 30 – 40 de colaboratori, Leroy Merlin are în medie cam 100, cu cifre diferind în funcţie şi de mărimea şi locul unităţii”, a declarat Frederic Lamy (foto), directorul general al Leroy Merlin România, la o conferinţă.

Dacă înainte de septembrie 2014, marele retailer avea doar un magazin în România, pe cel de pe Şoseaua Chitilei, în prezent are deschise şase iar în 6 noiembrie va deschide al șaptelea magazin din România, în Cluj-Napoca.

În 4 decembrie e programată deschiderea la Sibiu, în ianuarie s-ar putea re-deschide la Constanţa. Retailerul a avut afaceri slabe cu magazinul de la Piteşti, închis de curând. Directorul citat susţine că acest lucru s-a întâmplat din cauza poziţionării inadecvate a magazinului, vadul de clienţi fiind, drept consecinţă, sub aşteptări.

“Anul viitor vom încheia probabil cu redeschiderile fostelor Baumax, în marea lor parte, magazine care sunt în proces de re-branduire Leroy Merlin dar nu vom mai face alte deschideri noi în afară de acestea deocamdată. În perspectivă însă, în 10 ani, nu excludem să mai deschidem încă 20-25 de magazine”, a declarat Frederic Lamy.

Cât despre Baumax-ul de lângă Leroy Merlin, de pe Şoseaua Chitilei, directorul citat susţine că e deschis la orice variantă: vânzare, închiriere, schimbare destinaţie.