Siemens construieşte o fabrică nouă la Sibiu

Nemţii de la Siemens vor deschide o fabrică nouă la Sibiu, la mijlocul anului 2016, şi va angaja ingineri IT pentru centrul de cercetare-dezvoltare de la Cluj-Napoca. În urma investiţiei din Sibiu, compania germană va ajunge la a patra facilitate de producţie din oraşul transilvanean, asta după ce prima fabrică a fost deschisă în vara anului 2003. Noua construcţie va fi dezvoltată pe locul fostei fabrici Sykatec, unitate care va fi modernizată, conform datelor companiei germane.

Viitoarea facilitate de producţie, în care vor fi realizate componente pentru vagoane, cu precădere pentru metrouri, va avea o suprafaţă de 8.000 mp, aproximativ 80% din totalul suprafeţei fiind alocat spaţiilor de producţie şi de depozitare. În viitoarea fabrică vor fi disponibile cinci secţii de producţie, printre acestea numărându-se prelucrarea tablei, sudură, revizie şi montaj, precum şi vopsitorie cu pulberi uscate şi cablaje.

În ultimii ani, Siemens România a dezvoltat în mod sistematic segmente de afaceri în zonele de software şi IT şi urmăreşte noi oportunităţi de creştere în acest domeniu. Peste 300 de angajaţi sunt dedicaţi activităţilor de cercetare-dezvoltare IT în centre de competenţă regionale şi internaţionale în Braşov şi Cluj-Napoca. Cea mai recentă investiţie a companiei a constat în deschiderea celui de-al doilea punct de lucru din Cluj-Napoca, după o investiţie iniţială de 4,5 milioane euro.