Policolor a raportat vânzări de lacuri şi vopsele cu 10% peste cele din 2014

Grupul Policolor-Orgachim a raportat în primele nouă luni ale acestui an vânzări de lacuri şi vopsele cu 10% mai mari faţă de perioada similară a lui 2014, se arată în raportul financiar al RC2, unul dintre acţionarii companiei. Aprecierea vânzărilor companiei depășește creșterea generală a pieței de lacuri și vopsele, estimată la 5% pentru anul în curs. „Performanța comercială are la bază restructurarea portofoliului de produse, lansarea de noi lacuri și vopsele în piață și adaptarea strategiei de distribuție”, precizează un comunicat al companiei.

Policolor – Orgachim a înregistrat în intervalul menționat afaceri totale de 47,3 milioane de euro, incluzând vânzările de lacuri și vopsele, rășini și produse chimice produse în fabricile din România și Bulgaria. Pentru întregul an grupul țintește afaceri consolidate de 65,5 milioane de euro.

În prima parte a anului, în România, Policolor și-a extins portofoliul de vopsele lavabile, tencuieli și produse decorative, a extins gama Deko Professional, care include produse destinate profesioniștilor din domeniul construcțiilor dar și pe cea de produse a Policolor Automotive, destinată industriei auto.

„2015 are o semnificație deosebită. Aniversăm 50 de ani de activitate susținută în România, așa încât consolidarea poziției noastre în piață prin lansarea de produse inovative sau relansarea unor produse care au făcut istorie în industria noastră, cu o rețetă îmbunătățită, a reprezentat unul dintre obiectivele din acest an”, a spus Marius Văcăroiu, CEO-ul grupului Policolor -Orgachim.

Strategia de dezvoltare a presupus un program investițional cu trei direcții principale. Amintind de rețeaua de magazine proprii, compania a alocat în acest an, în medie, câte 30.000 de euro pentru fiecare magazin nou deschis. „Urmând programul anual de lansare de noi produse, către departamentul de Cercetare & Dezvoltare au fost direcționate fonduri de peste 1 milion de euro.
Cel mai mare proiect al grupului, noua fabrică ce va fi construită în vestul Bucureștiului, este în curs de execuție”, mai arată documentul citat.