Autorităţile ieşene vând două terenuri pe care s-ar putea ridica o clădire de 50 de etaje

Municipalitatea ieşeană va scoate la licitaţie două terenuri din centrul municipiului care au o valoare de aproape 200.000 euro, scrie www.ziaruldeiasi.ro. Suprafeţele sunt învecinate şi se află pe Elena Doamna (496 mp) şi str. Albă (131 mp), vizavi de fostul Hotel Europa, lângă fostul sediul 24:Ore.

Primul teren a fost evaluat la peste 163.000 euro, iar cel de-al doilea la circa 25.000 euro. Primăria oferă terenurile în concesiune, în contextul în care există aprobat încă din 2009 un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) care permite construirea unei clădiri cu o înălţime de până la 155 metri, cât echivalentul unei clădiri de peste 50 de etaje de bloc, conform sursei citate.

PUZ-ul cuprinde şi o altă suprafaţă din apropiere, de aproape 900 mp, care este deţinută de un proprietar pivat. Terenul în cauză aparţine omului de afaceri Cristin Zamosteanu, iar el a solicitat concesionarea încă din august 2014. Potrivit reprezentanţilor municipalităţii, intenţia lui Zamosteanu este de a construi un imobil cu spaţii comerciale, birouri, parcaje şi funcţiuni complementare.

Pentru suprafaţa de pe Elena Doamna, primăria a stabilit o redevenţă minimă de 35.000 euro/an, iar pentru cea de pe str. Albă, de 5.000 euro/an. „Durata concesionării va fi de 15 ani şi poate fi prelungită pentru o perioadă determinată de timp, în funcţie de legislaţia în domeniu, prin simplul acord de voinţă al părţilor“, se arată într-o decizie a consilierilor locali din toamna anului trecut, când a fost adoptată propunerea pentru concesionarea terenurilor. Licitaţia pentru concesionarea celor două terenuri va avea loc pe 19 ianuarie.