Ce sumă a acordat statul în 2016 pentru construirea, reabilitarea şi consolidarea locuinţelor

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice a alocat pentru acest an 90 de milioane de euro pentru construcţia, reabilitarea şi consolidarea locuinţelor din România.

22,2 milioane de euro vor merge la construcţia de locuinţe prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe (ANL). Pentru construcţia de noi locuinţe sociale, statul a alocat un buget de 25 de milioane de lei (5,6 milioane de euro), bugetul fiind similar şi pentru construirea de locuinţe sociale destinate chiriaşilor evacuaţi, scrie Economica.net.

Pentru reabilitarea termică a clădirilor, dar şi pentru efectuarea de lucrări de intervenţie pentru reducerea riscului seismic la construcţiile cu destinaţia de locuinţă multietajate, bugetele sunt tot de 5,6 milioane de euro, pentru fiecare program în parte.

Valorea subvenţiior de la bugetul de stat pentru sprijinirea construirii de locuințe proprietate personală este de 500.000 de lei, circa 111.000 de euro.

A mai fost aprobat un buget de 47 de milioane de euro pentru prime de stat pentru contractele de economisire-creditate în sistem colectiv.

Pentru construcţia de locuințe sociale pentru comunitățile de romi a fost aprobat un buget de cinci milioane de euro.