Faist a investit 15 milioane de euro în mărirea fabricii de la Oradea

Compania britanică Faist a investit aproximativ 15 milioane de euro în extinderea capacitaţii de producţie şi achiziţionarea unor noi utilaje, iar în urma investiţiilor realizate suprafaţa fabricii de la Oradea a crescut de la 16.500 de metri pătraţi la peste 25.000 de metri pătraţi. În urmă cu doi ani, Faist a mai investit încă aproximativ 8 milioane de euro în achiziţia de noi utilaje, scrie ZF.

În 2014 compania a avut o cifră de afaceri de 292,6 mi­lioane de lei (65,9 milioane de euro), un profit net de 26,8 mi­lioane de lei (6 milioane de euro) şi un număr mediu de 868 de angajaţi, conform site-ului Ministerului Finanţelor. Pentru 2015, oficialii companiei au estimat o cifră de afaceri totală de 72 milioane de euro.

Grupul britanic Faist, unul dintre furnizorii giganţilor Nokia Siemens Network şi Ericsson Network, a intrat pe piaţa locală în anul 2005, iar în 2011 a investit circa 24 de milioane de euro în fabrica de componente din Oradea. Britanicii sunt prezenţi pe piaţa locală şi prin companiile Faist Metalworking din Oradea (producător de construcţii meta­lice şi părţi componente ale structurilor metalice) şi Faist România din Topoloveni, judeţul Argeş (producător de piese şi accesorii pentru autovehicule şi motoare), conform unor informaţii anterioare.