Saint-Gobain a oprit producţia de vată minerală de la Ploieşti

Producătorul francez de materiale de construcţii Saint-Gobain a oprit de luni, 4 ianuarie, producţia de vată minerală din fibră de sticlă la fabrica de la Ploieşti, iar linia respectivă urmează să intre în conservare pe termen nedeterminat.

„Compania va continua să producă pe cea de-a doua sa linie de producţie din Ploieşti, cea de fabricare a vatei minerale bazaltice, cu un număr total de 86 de angajaţi din departamentele producţie, comercial, logistic, financiar şi RU. Pentru a asigura necesarul de volume de vată din fibre de sticlă pentru piaţa din România, compania va importa produse de acest tip de la alte fabrici Isover din regiune”, arată Saint-Gobain Construction Products., conform ZF.

Conform sursei citate, decizia a fost luată ca urmare a efectelor crizei economice asupra sectorului de construcţii, a scăderii continue a vânzărilor şi profitabilităţii activităţii, în contextul în care în Europa Centrală şi de Est, inclusiv România, există o supra-capacitate de producţie de vată minerală din fibre de sticlă, menţionează compania.
În România, Saint-Gobain deţine opt activităţi (Abrasives, Brodrene Dahl, Glass, Isover, MTI Impex, PAM, Rigips şi Weber), având aproximativ 1.100 de angajaţi, şi operează 12 unităţi de producţie în opt situri industriale situate în Braşov, Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Tulcea, Turda şi Suceava.