La Drobeta Tr.-Severin se construieşte o termocentrală nouă, investiţie de 13,7 milioane euro

Autorităţile din Drobeta Turnu Severin au început demersurile pentru asigurarea agentului termic pentru populaţia municipiului în iarna 2016-2017, conform Agerpres.

Primarul Constantin Gherghe a declarat că în acest sens „se va construi o nouă termocentrală, eventual pe gaz metan, care va furniza agent termic începând de la sfârşitul anului 2016 pentru cei peste 30.000 de beneficiari ai serviciilor de termoficare”.

„Se impune o asemenea investiţie întrucât Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare va intra în trimestrul II al anului în curs în procedură de faliment. Deci se va închide. Noi am prevăzut această situaţie şi ne-am luat măsurile corespunzătoare”, a precizat Gherghe.

Printr-o hotărâre de consiliu local s-a aprobat concesionarea unei suprafeţe de teren de 25.083 metri pătraţi către o firmă care s-a angajat cu surse proprii să demareze lucrările de execuţie a noii termocentrale, termenul de finalizare fiind stabilit în aproape nouă luni de la demararea acestora.

„Valoarea noilor echipamente de termoficare este apreciată de proiectanţi la 13.781.285 euro. Există şansa pentru locuitorii din Drobeta Turnu Severin să aibă apă caldă şi căldură de la acest nou obiectiv industrial”, a mai adăugat Gherghe.