CNADNR a anulat licitaţia pentru construcţia unui lot al autostrăzii Comarnic-Braşov

Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi (CNADNR) a anulat licitaţa pentru construcţia lotului Comarnic-Predeal al autostrăzii Comarnic-Braşov, pe motiv că a primit oferte inacceptabile şi/sau neconforme, conform unui anunţ al companiei.

„Procedura de atribuire (…) a fost anulată de autoritatea contractantă, întrucât potrivit Raportului procedurii aprobat de Directorul General, oferta prezentată de Asocierea S.C. SPEDITION UMB S.R.L.- S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. a fost declarată de comisia de evaluare neconformă, ofertantul nerăspunzând la solicitarea de clarificări a comisiei de evaluare”, se arată într-un comunicat de presă al CNADNR. Pe de altă parte, Compania spune că evaluează cele 10 oferte depuse de către constructori pentru cel de-al doilea sector, respectiv Predeal – Cristian şi drumul de legătură în cadrul tronsonului Comarnic-Braşov (Autostrada Bucureşti – Braşov), a anunţat luni compania, într-un comunicat de presă. Loturile 3, 4 şi 5 nu au momentan studii de fezabilitate, care sunt în prezent revizuite.
Singura firmă care a depus oferte pentru acest lot este Spedition UMB şi a avut o valoare de 152 milioane lei. Valoarea estimată a contractului în anunţul de licitaţie era de 166,85 milioane lei fără TVA, iar oferta a fost depusă în luna octombrie.

După ce a picat concesiunea cu consorţiul format din Strabag, Vinci şi Aktor pentru realizarea în regim de parteneriat public-privat a autostrăzii Comarnic-Braşov, autorităţile au scos din nou la licitaţie autostrada vara trecută, doar pentru capetele şoselei, nu şi pentru portşiunea care traversează efectiv munţii. Este vorba despre 4 km dinspre Comarnic spre Predeal si circa 6 km dinspre Râşnov spre Cristian (Braşov).