Lidl îşi construieşte al 4-lea depozit, la Lugoj. L-au schimbat pe Dan Adamescu cu Raul Doicescu

Lidl continuă investițiile în România prin construirea unui centru logistic, cel de-al patrulea din portofoliul companiei. Depozitul reprezintă o investiție de peste 20 de milioane de euro. Precedentul depozit al companiei, mai mare şi, din câte se pare mai ieftin, a fost deschis în septembrie 2012 în Mureş, la Iernut.

Mai precis, depozitul din Mureş are 49.400 mp iar suma vehiculată legată de investiţia în construcţie a fost de aproape 70 milioane de lei. La precedentul centru logistic, Lidl a apelat la Baumeister, firma controlată de miliardarul Dan Adamescu. Acum însă, acesta este condamnat în primă instanţă la patru ani şi patru luni de închisoare. Pentru al patrulea centru logistic s-a apelat la firma Bog’art, controlată de omul de afaceri Raul Doicescu.

Sediul regional din Lugoj va fi pe Strada Timișoarei şi va avea o suprafață construită totală de peste 45.000 mp și o suprafață a terenului de 140.000 mp.

Un factor important în alegerea locului de construcţie l-a constituit proximitatea față de autostrăzile A1 și A6, logistica fiind unul dintre elementele cheie în strategia de dezvoltare a rețelei de magazine. Acest depozit va gestiona și asigura transportul produselor către magazinele din zona de Sud-Vest a țării, permițând astfel o aprovizionare optimizată a acestora.
„Ritmul rapid de extindere a companiei și necesitatea aprovizionării zonei de Sud-Vest a României au impus dezvoltarea acestui proiect” a declarat Sergiu Fală, membru în Consiliul de Conducere al Lidl România.

În cadrul procesului de execuție vor fi implementate soluții și tehnologii care au ca scop obținerea unei clădiri sustenabile prin reducerea consumului de energie. Pentru măsurarea performanțelor proiectului se va utiliza sistemul britanic de evaluare a clădirilor sustenabile BREEAM.

„Este un proiect complex, din care ne-am dorit să facem parte, în special pentru că reprezintă o provocare în materie de soluții constructive, termen de execuție și tehnologii noi” a declarat Sorin Greu, directorul general al companiei de construcții Bog’art.

Odată finalizat, acest centru va duce la crearea a aproximativ 100 de noi locuri de muncă și va atrage noi oportunități pentru dezvoltarea comercială a serviciilor adiacente oferite în zonă.
“Lidl va continua investiţiile în România în paralel cu crearea de noi locuri de muncă la nivel național. În prezent, avem peste 4.200 de angajați în reţeaua de magazine, centrele regionale de distribuţie şi în sediul central,” a declarat Frank Wagner, președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Lidl activează în peste 26 de țări europene şi are circa 100 de centre logistice care asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 170.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial.