Dezvoltatorii Platinia din Cluj au primit finanţare de la Libra Bank

Companiile Florisal şi Drusal care ridică ansamblul rezidenţial Platinia din Cluj Napoca au atras o finanţare de 40 de milioane de lei de la Libra Bank pentru continuarea construcţiei, scrie Ziarul Financiar.

Proiectul Platinia este construit în centrul oraşului pe fostul sit al fabricii de bere Ursus. Acesta va fi unic în oraş pentru că va avea pe primele două niveluri un shopping mall care va însuma aproximativ 13.000 de mp de magazine, cafenele şi restaurante. Ansamblul va avea 320 de apartamente cu 2, 3 şi 4 camere cu acces la gradina suspendată amenajată deasupra centrului comercial. Apartamentele vor fi finalizate în septembrie 2016, iar zona comercială în decembrie 2016.

“Am decis să finanţăm construcţia Ansamblului rezidenţial Platinia pentru că este cel mai mare proiect în derulare din Cluj-Napoca, oraş cu perspective excelente pe piaţa imobilară, lucru esenţial pentru orice bancă. De asemenea, proiectul în sine are caracteristici deosebite, întrucât se află în centrul oraşului şi, în acest moment, peste 2/3 din apartamente sunt deja vândute. Am mai avut în vedere faptul că este singurul proiect din ţară care are un mall la parter şi mezanin şi este dezvoltat de către domnul Sile Puşcaş, un om cu multă experienţă în domeniul imobiliar, persoana care ne dă siguranţă”, a declarat Selcuk Senkaya, Director Divizia Large Corporate, Libra Internet Bank.

Investitorii au obținut autorizația pentru organizarea de șantier, lucrările urmând să înceapă imediat după obţinerea autorizaţiei de construire. Întreg proiectul va avea o suprafaţă construită de 55.000 de metri pătraţi, iar investiţia este estimată la 25 de milioane de euro.

Construcția apartamentelor va fi finalizată în luna septembrie 2016, iar complexul comercial în decembrie anul viitor.